Periodiek Preventief Onderhoud voor Bowling

Periodiek onderhoud

Indien uw bowling niet periodiek onderhouden word treed er slijtage op waardoor storingen onvermijdelijk worden. Daarnaast zal de levensduur van uw kostbare investering ernstig beperkt worden met ongewenste kosten als gevolg.

U kunt het onderhoud aan uw bowling vergelijken met het onderhoud aan een auto. Bij een auto moeten ook periodiek banden, remblokken enz vervangen worden en ook moet een auto periodiek een onderhoudsbeurt krijgen zodat deze bedrijszeker kan functioneren.

Daarom is het onderhoud aan uw bowling is essentieel!

Meer informatie over servicecontracten »

Preventief karakter

U dient de storing altijd voor te zijn! Passief gaan wachten op de 'klap' is niet de methode want dit gebeurt altijd op onverwachte momenten en als het niet uitkomt! U loopt dan altijd achter de storingen aan.

Daarom dient het onderhoud aan uw bowling een preventief karakter te hebben. Hierdoor worden storingen naar nagenoeg nul rereduceerd!

Het preventieve karakter van het periodiek onderhoud zorgt ervoor dat uw bowling altijd in top conditie is en dat u niet voor onverwachte problemen komt te staan.

Sltijtage gevoelige- of defecte onderdelen worden (tijdig) vervangen, al het overige word grondig gecontroleerd, gereinigd, gesmeerd en afgesteld.

Meer informatie over servicecontracten »

Service door BCE

Uiteraard kunnen wij voor u de service aan uw bowling uitvoeren. Dit kan op afroep. Samen met u plannen we dan een datum in voor het onderhoud. U heeft tevens de mogelijkheid voor het afsluiten van voordelig servicecontract. Indien u een servicecontract heeft komen wij het met u afgesproken aantal keren per jaar langs voor het uitvoeren van onderhoud tegen gereduceerde tarieven.

Meer informatie over servicecontracten »

Wat u zelf kunt en moet doen! (dagelijks onderhoud)

Vuil en stof zijn funest voor uw bowling installatie! Door vuil en stof slijten niet alleen de baanpanelen, het vuil en stof word ook met de ballen richting de machines, liften en balreturns getransporteerd met ook daar onnodige slijtage tot gevolg.

Wat u minimaal zelf kunt, of zelfs moet doen om uw bowling te onderhouden is het volgende:

  • Aanloopgedeelte (approach) reinigen
  • Baanpanelen (tot onder de pins) reinigen
  • Goten reinigen
  • Rack van de ballreturn reinigen
  • Eerste 4 meter van de baanpanelen voorzien van baanolie (lane conditioner)
Download hier de brochure over bowling- en baanonderhoud